Dan Diaconescu, primele declarații după ieșirea din penitenciar

Fostul om de televiziune a făcut primele declarații după ieșirea din penitenciar.

„Dacă vreți să știți cum este în pușcărie, faceți televiziuni de succes și partid de succes și imediat o să intrați. Sunt totuși pentru telespectatorii mai tineri, care s-au născut între timp, de când mi-am trăit aici postumitatea, mă numesc Dan Diaconescu, sunt un copil venit din Caracal, nu cunoșteam pe nimeni în București și cu toate astea, de 20 de ani încoace, adversarii mei se sperie foarte, foarte tare de mine”

Dan Diaconescu a declarat că refuzul de a accepta pactul cu sistemul l-a adus în închisoare.

„Dacă aș fi acceptat propunerile lor, din ultimii ani, mai mult ca sigur, partidul meu la această oră exista și nu oricum, era la guvernare. Poate că eu eram prim-ministru. În orice caz, televiziunile mele nu s-ar fi închis. Neacceptând propunerile lor, dând, zic eu, dovadă de curaj, un curaj în care aș vrea să mă urmați, au făcut tot ceea ce au amenințat. Mi-au închis televiziunile, partidul, mi-au luat totul. Mi-au luat libertatea, mi-au luat tatăl, crezând că în felul acesta m-au învins. Eu într-adevăr am riscat totul și am pierdut până una alta.”

Fostul parlamentar Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat, după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj.

Decizia a fost luată Tribunalul Ilfov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS