Confidenţialitate

Dan Berteanu explică cum putem reconstrui încrederea tinerilor în România: Prin conectarea comunităților | AUDIO

Dan Berteanu, antreprenor și expert în training, a fost invitatul Adrianei Nedelea la Europa FM, în „Piața Victoriei”. Întrebat cum putem să ne reconstruim încrederea pentru a putea reține tinerii în țară sau pentru a-i putea convine să se întoarcă, de la bază sau de la vârf, Dan Berteanu a spus că reconstruirea încrederii se face de la bază: „Din perspectiva cu atacatul capului nu se poate, deci nu avem cum de sus în jos, din păcate”. Antreprenorul a mai atras atenția și asupra Republicii Moldova, spunând că România ar putea avea de învățat de la ei.

„Cred că avem șansa să conectăm comunități de jos în sus, unde oamenii să se simtă bine acolo în comunitatea lor, așa cum se întâmplă în Reșița, în Oradea, în Buzău, acolo unde un primar a început să atragă bani europeni să schimbe fața urbei și cred că asta este singura șansă pe care o avem; să avem multe astfel de comunități locale care la un moment dat să se unească între ele și să înceapă să pună suficient de multă presiune pe conducători, ei fiind la marginea imperiului în momentul de față. Cred că asta este singura noastră șansă. Din nefericire, o să ne ia foarte mult timp pentru că de jos în sus necesită timp și anduranță. De sus în jos e mai rapid, însă ai nevoie de sacrificiu, de voință, de curaj”, a explicat Dan Berteanu la Europa FM.

Antreprenorul a mai spus că românii ar trebui să se uite la Republica Moldova și la modul în care Maia Sandu gestionează situațiile pentru că ar fi un bun exemplu din care am putea învăța.

„Cred că o să fie interesant să ne uităm la ce face Maia Sandu în Republica Moldova, că tot râdeam de ei că sunt mai în spatele nostru și sărăcuți cu duhul. S-ar puteam să avem de învățat”, a mai spus Dan Berteanu la Europa FM.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: În localitățile cu rata mai mică de 3 la mie, se va renunța pragul de 60% persoane vaccinate