Confidenţialitate

Dacian Cioloș: USR nu va vota un guvern capturat de pesedism. S-a ajuns aici cu îngăduința lui Klaus Iohannis | AUDIO

USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism, transmite președintele Uniunii Dacian Cioloș. S-a ajuns în această situație din slăbiciunea liderilor PNL și cu îngăduința președintelui Klaus Iohannis, mai spune Cioloș. USR va trece în opoziție și va urmări modul în care se fac reformele în țară, mai avertizează președintele partidului.

„Nu există altă soluție pentru noi decât rezistența în fața acestui mare partid penelisto-pesedist, care pare să se constituie azi din nou și care de fapt, într-un fel sau altul, a condus România în ultimii 30 de ani. O să ne opunem abuzurilor acestei alianțe toxice de orice fel. Vom supraveghea și vom denunța cheltuirea discreționară a banului public. Ne vom asigura că reformele din PNRR nu vor fi oprite. Vom face tot ce ține de noi să ne asigurăm că acest program nu devine o sursă clientelară pentru acest partid penelisto-pesedist”, a spus Dacian Cioloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Liderul USR mai spune că se putea reface Coaliția PNL-USR-UDMR, dar foștii parteneri de guvenare nu și-au dorit acest lucru.

„Într-o discuție și în negocieri trebuie să fie doi care vor să lucreze împreună. Dacă numai unul dorește lucrul acesta, nu are cum să se întâmple această colaborare. Nu știu cât de mult obiectivele adevărate ale celor de la PNL erau aliniate obiectivelor pe care noi le-am afișat tot timpul și pe care și ei le-au afișat, multe dintre ele, în campanie, dar când a fost vorba să le pună în practică, nu au mai fost acele priorități”, a adăugat Dacian Cioloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Cristian Tudor Popescu: Este greșit să-l suspectăm tot timpul pe domnul Iohannis de strategii ultra adânci. Nu a dovedit niciodată că are o viziune | AUDIO