Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: Este greșit să-l suspectăm tot timpul pe domnul Iohannis de strategii ultra adânci. Nu a dovedit niciodată că are o viziune | AUDIO

Marți, 9 noiembrie 2021, au loc negocierile între PNL, PSD și UDMR pentru formarea noului guvern, asta după ce luni seara, 8 noiembrie 2021, liderii PNL din România s-au întâlnit la Vila Lac pentru a decide cu cine va demara PNL negocierile pentru formarea guvernului. După patru ore de ședință, aceștia au ales să meargă spre stânga, cu PSD-ul. Decizia a fost stabilită în urma unui vot majoritar, cu 50 de voturi „pentru” și 22 „împotriva”. Tot în ședința de luni seara s-a decis ca premierul să fie din PNL.

Ludovic Orban a fost prezent la ședința Biroului Politic, în calitate de fost președinte al partidului. Acesta a votat împotriva unei alianțe cu PSD, iar la final a spus că liberalii nu au fost votați în 2020 pentru o alianță cu social-democrații.

Cristian Tudor Popescu: Este greșit să-l suspectăm tot timpul pe domnul Iohannis de strategii ultra adânci

Cătălin Striblea a dezbătut în emisiunea „România în Direct”, la Europa FM, problema scopului politic pe care l-ar avea președintele României în realizarea unei coaliții între PNL și PSD. Altfel spus, ce ar fi urmărit Klaus Iohannis prin alianța dintre liberali și social-democrați?

Cristian Tudor Popescu, publicist și scriitor, a răspuns acestei întrebări: „În interpretarea a ceea ce face domnul Iohannis, o premisă greșită este să-l suspectăm tot timpul de strategii ultra adânci pe care trebuie să le descifrăm”.

Publicistul a mai spus că: „Domnul Iohannis face o grămadă de lucruri e care o să le numesc necugetate. Face lucruri negândite și nu calculează consecințele. Nu este prima oară, în șapte ani de mandat, când face asta”.

În plus, Cristian Tudor Popescu a mai afirmat că președintele României „nu a dovedit niciodată că are o viziune”.

Cristian Tudor Popescu: Coaliția PSD-PNL rezolvă o situație blocantă care nu mai putea continua, dar era previzibilă din momentul în care Cîțu l-a dat afară pe Stelian Ion de la Justiție

„În clipa de față, prin coaliția PSD-PNL, se rezolvă o situație blocantă care nu mai putea continua și care era de prevăzut atunci când domnul Cîțu – cu acordul, ba poate chiar cu îndemnul domnului Iohannis – l-a dat afară pe Stelian Ion de la Justiție.

Nu era greu să deduci ce se întâmplă în mod automat, previzibil, faptul că vor pleca de la guvernare USR-PLUS pentru că nu mai puteau să înghită și a doua demitere; faptul că nu-l vor mai accepta pe Cîțu; faptul că după ce Orban a fost înlăturat de la conducerea partidului a avut suficienți oameni de partea lui ca să torpileze majoritatea existentă în Parlament. Și, deci, situația nu se mai putea rezolva decât în felul acesta”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu, despre strategia președintelui României

„Dacă ne întrebăm acum care este strategia și scopul lui adânc, ia să ne întrebăm care a fost strategia lui când a declarat că e bine ca românii să joace golf. Puteți să identificați vreo strategie?”, a întrebat retoric Cristian Tudor Popescu.

„Impactul afirmației cu golful este chiar mai devastator, în ceea ce privește imaginea și cariera domnului Iohannis, decât coaliția PSD-PNL”, a mai spus publicistul la Europa FM.

Cum vor arăta următorii ani ai lui Klaus Iohannis, în calitate de președinte al României

„O să meargă în continuare la golf, la schi, o să facă vizite cu doamna. Asta o să facă. Ce altceva? Cred că este sensul vieții lui. Nu-l bănuiți că vrea să facă nu știu ce mare proiect pentru România”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Să știți că asta mi se întâmplă și mie uneori, mi se întâmpla, acum m-am mai antrenat. Există tendința asta a minții umane de a interpreta sensul, de a căuta niște explicații raționale acolo unde ele nu există și trebuie să ne reținem de la așa ceva”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Citește și: PNL și PSD încep tratativele pentru formarea guvernului