Dacian Cioloș: ”Un Guvern responsabil nu-şi bate joc de contribuabili, nu aruncă în aer bursele”

Apar primele reacții după decizia Guvernului de a adopta prin Ordonanță de Urgență modificări de taxe și impozite care ar urma să fie aplicate de la începutul anului 2019. Dacian Cioloş consideră că, prin adoptarea OUG privind măsurile fiscal-bugetare, Guvernul dă dovadă de lipsă de respect faţă de contribuabili.

”Decizia luată azi de guvern prin adoptarea OUG privind modificarea Codului Fiscal nu va crește salariile și pensiile, nu va aduce bunăstare, va crea însă premisele unor măriri de prețuri în lunile care vin. Un guvern responsabil nu-și bate joc de contribuabili, nu aruncă în aer bursele, nu pune cetățeanul în fața faptului împlinit. Actul de guvernare este un act de maximă responsabilitate, pentru că de el depinde echilibrul întregii societăți.

Ordonanța de urgență dată de Guvernul Dăncilă prin care se introduc noi taxe e un act de iresponsabilitate politică. Să dai foc la bursă și să ignori toate mesajele din mediul economic înseamnă dovada că ziua de mâine nu contează. Pentru PSD nu mai are nicio importantă cine va deconta oalele sparte. Există doar ziua de azi și foamea uriașă de bani la buget, disperarea de a acoperi găurile pe care acest partid singur le-a creat.

Cetățenii României nu trebuie să se lase pacăliți de discursul populist. Nu pândește nimeni din afară, nu există niciun complot împotriva binelui nostru. Există însă o intenție clară a guvernului de a acoperi incapacitatea de a pune pe roate economia cu taxe noi care, în cele din urmă, se vor răsfrânge tot asupra noastră, a tuturor”, a comentat Dacian Cioloș pe pagina lui de Facebook, vineri seara, la scurt timp după ce Viorica Dăncilă a anunțat că va fi adoptată Ordonanța de Urgență prezentată de Eugen Teodorovici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS