Dacian Cioloș, premierul desemnat: Am intenția să deschid Guvernul spre societate

Dacian Cioloş a declarat că intenţionează să deschidă administraţia guvernamentală spre societate şi să lucreze îndeaproape cu grupurile politice din Parlament pentru „a progresa împreună” pe proiectele ce vor fi propuse. Dacian Cioloș a precizat că în perioada următoare se va concentra pe formarea echipei.

„Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și doresc să îi asigur pe cei care ne privesc de faptul că voi face tot ce îmi stă în putință de a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească, perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a Guvernului în așa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituții ale statului”, a declarat Cioloș, după anunțul președintelui Iohannis privind desemnarea sa în această funcție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacian Cioloş are la dispoziţie 10 zile pentru întocmirea listei şi a programului de guvernare, cu care să se prezinte în faţa Parlamentului pentru obţinerea votului de încredere. Pentru învestire sunt necesare 274 de voturi.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Citește și Klaus Iohannis, despre desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier

Cine este Dacian Cioloș, premierul desemnat

Sursă foto: Facebook/Dacian Cioloș

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS