Dacian Cioloş despre agricultura locală și obiceiurile culinare ale românilor – VIDEO

Dacian Cioloş este invitatul acestei ediții Medium Rare, la Europa FM. Fostul premier al României, Dacian Cioloş a fost comisar european pentru Agricultură în perioada 2010-2014, realizând prima reformă a Politicii Agricole Comune, iar după încheierea mandatului de comisar a fost numit consilier special al preşedintelui Comisiei Europene.

De profesie inginer agronom, el a devenit comisar pentru Agricultură în 2010, ocazie cu care numele său a devenit tot mai cunoscut românilor și europenilor. Înainte să dobândească funciția la nivel european, Dacian Cioloş a fost ministru al agriculturii din octombrie 2007 şi până în decembrie 2008, în Guvernul Tăriceanu, păstrând însă permanent o reputaţie de tehnocrat.

Între 2005 şi 2007, Dacian Cioloş a fost consilier al ministrului Agriculturii, reprezentând totodată România în comisia specială a Consiliului Uniunii Europene pe tema Agriculturii. Anterior, între 2002 şi 2003, Dacian Cioloş a lucrat pentru Delegaţia Comisiei Europene în România, pregătind implementarea SAPARD în România. A urmat studii de agronomie aprofundată, specializarea „Sisteme de producţie şi Dezvoltare rurală” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franţa, beneficiind de o bursă guvernamentală franceză (1995-1996) şi un master ştiinţific (DEA) în „Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare şi rurale” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) şi Université Montpellier I (1996-1997).

Începând din anul 2000, este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare şi rurale la Institutul Naţional de Cercetări Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM).

Dacian Cioloş vorbește cu Adi Hădean despre producția din agricultura locală și cât și cum facem aici, în România, pentru a cultiva mai bine și a mânca mai bine.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS