Confidenţialitate

Dacian Cioloș, la primele întâlniri directe cu președinții PNL și UDMR

Premierul desemnat are programate, astăzi, primele întâlniri directe cu președinții PNL și UDMR, în încercarea de a alcătui o majoritate și un Guvern. Discuțiile vor avea loc în format restrâns, fără echipele de negociere.

Aseară, într-o intervenție la postul de televiziune B1, premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat că este normal ca, în condiţiile în care se reface Coaliţia de Guvernare, iar USR are şeful Guvernului, să existe pretenţii din partea celorlalte partide să se rediscute reîmpărţirea portofoliilor.

Fideli premierului destituit Florin Cîțu, liberalii au decis într-o ședință, aseară, să nu susțină cabinetul lui Dacian Cioloș, spun surse politice.

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat aseară, în cadrul postului de televiziune Digi24, că Florin Cîţu nu are un mandat din partea partidului pentru întâlnirea de azi cu premierul desemnat.

Prin vocea lui Dan Barna, USR a anunțat că, în lipsa unui acord, îi va propune președintelui Klaus Iohannis un cabinet minoritar. Șansele acestuia ar fi aproape nule la votul în legislativ.

Vice-președintele USR Dan Barna spunea aseară, la postul public de televiziune, că în funcție de discuțiile de astăzi se va contura o formulă de guvern.

Surse din rândul celor care au participat aseară la ședința PNL au declarat pentru HotNews că Florin Cîțu i-ar fi asigurat pe parlamentari că președintele Klaus Iohannis este în continuare partenerul PNL și că îl va nominaliza premier după ce Dacian Cioloș ar urma să fie respins de Parlament.

Cîțu le-a mai spus acestora că Cioloș nu ar fi susținut de președintele Klaus Iohannis, iar PNL exclude o colaborare cu acesta pentru refacerea Coaliției, au mai declarat aceleași surse pentru portalul Hotnews. În plus, la ședința de la Vila Lac au lipsit parlamentarii care îl susțin pe Ludovic Orban.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea