Confidenţialitate

Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter, înregistrat în estul Indoneziei | VIDEO

Un seism cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter a fost înregistrat în zona coastei estice a Indoneziei, oamenii evacuând regiunea de teama unui tsunami.

Cutremurul a fost înregistrat în jurul orei locale 10:30, în Marea Flores, potrivit BBC. Nu au fost înregistrate victime și nici pagube majore, în timp ce presa locală anunță că seismul a fost puternic resimțit.

A fost emisă și o alertă de tsunami, care însă a fost ridicată ulterior. Din cauza temerilor că valurile puternice ar putea afecta coasta estică a țării, oamenii s-au panicat și au început să fugă din zonă.

„Toată lumea era în stare de șoc. Toți fugeau din case, unii erau gata să fugă pe dealuri”, a povestit un rezident pentru BBC Indonezia.

Seismul a fost înregistrat la 10 zile după erupția vulcanului de pe Muntele Semeru, aflat pe insula Java, ce a dus la moartea a 46 de oameni.

În această parte a lumii cutremure sunt înregistrate frecvent, întrucât arhipelagul ce alcătuiesște Indonezia de află pe Cercul de Foc al Pacificului, cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe planetă.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Bulgaria are un nou prim-ministru. Kiril Petkov, în vârstă de 41 de ani, este absolvent al Universităţii Harvard | AUDIO