Cursa reducerilor de Black Friday în SUA. Care sunt reducerile de Black Friday în SUA

România a marcat Black Friday 2016 cu o săptămână înaintea americanilor, cei care au inventat această ”sărbătoare” a cumpărăturilor. Potrivit estimărilor realizate de Federaţia retailerilor americani, de Black Friday 2016 aproape 102 milioane de americani vor profita de promoţii.

Numărul total al celor care intenţionează să facă cumpărături în acest weekend al reducerilor este estimat la două treimi din populaţia adultă a Statelor Unite ale Americii.

Black Friday marchează, de mai bine de opt decenii, începutul sezonului de cumpărături din preajma Crăciunului în SUA. Sărbătoarea cumpărăturilor se desfăşoară în ultima zi de vineri a lunii noiembire, imediat după Ziua Recunoştinţei.

Şi în acest an, marii retaileri americani se întrec în reduceri de Black Friday, pentru multe dintre ele cumpărătorii formând cozi chiar cu o zi înainte în fața magazinelor. Iar dacă ne uităm la prețurile de Black Friday, pare că merită efortul. De exemplu, drona DJI Phantom 3 poate fi gasită la Walmart la 450$, cumpărătorii economisind astfel 750$.

Pe site-ul Bestbuy.com, televizorul LED 4K Toshiba cu diagonala de 124 de centimetri are un preţ de 500$, având o reducere de 200$. Un alt televizor, Philips Smart 4K cu diagonala de 140 cm poate fi cumpărat de Black Friday la jumătate de preț, adică la 298$.

La Target, un iPad Pro de 9.7-inch poate fi cumparat cu 450$, adică cu 150$ mai puţin decât înainte de Black Friday.

În acest timp, Amazon.com prezintă reduceri de până la 60% la îmbrăcăminte festivă de Crăciun şi la produse pentru gameri şi până la 40% reducere la produsele cosmetice şi articolele de înfumuseţare. Reducerea zilei de Black Friday de pe Amazon este un transporter personal Segway miniPRO, economisind 700 $ din preţul iniţial de 1300$.

În România, evenimentul Black Friday s-a desfășurat, pentru majoritatea magazinelor, în perioada 18-20 noiembrie. Valoarea tranzacţiilor online de Black Friday în România, doar la un procesator de plăți, a ajuns la peste 6,7 milioane de lei în intervalul 00.00- 08.00, după cum anunța managerul PayU România, Marius Costin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS