Curaj la Europa FM: Programul ”Laptele și Cornul” nu dispare din școli. Va fi completat cu o masă caldă

 

Programul ”Laptele și Cornul” nu dispare din școli, anunță la Europa FM ministrul Educației, Adrian Curaj. Acesta însă va fi completat cu o masă caldă, a precizat ministrul.

Ieri, ministrul dădea de înțeles că s-ar putea renunța la programul laptele și cornul, după ce mai mulți elevi au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară.

Adrian Curaj a declarat pentru Europa FM că elevii vor beneficia de o masă caldă, în plus față de gustarea primită acum.

”Probabil că am fost foarte abrupt atunci când am declarat, sigur vreau să completez programul Cornul și Laptele. Am văzut că sunt probleme, dar acolo cu siguranță va trebui să fie mai multă atenție ca lucrurile să fie sub control. Punctul meu de vedere este că trebuie neaparat să mergem spre un program de masă caldă pentru elevi care va completa, va extinde ceea ce există acum. Iar masa caldă la prânz înseamnă și un aport nutrițional și caloric potrivit.”, a spus Adrian Curaj.

Deocamdată nu se știe exact ce ar putea conține meniul. E motivul pentru care Ministerul Educației va cere sfatul unor nutriționiști.

”Important este că o astfel de masă se poate mișca undeva între 7 și 10 lei pentru fiecare elev, deci nu este o sumă mică.”, a precizat ministrul.

Adrian Curaj a declarat că angajații ministerului s-au uitat și peste programele similare din alte țări europene.

”Ideea de a copia un model nu este cel mai potrivit. Este important să înveți de la ce fac alții, astfel încât să fie un mix potrivit pentru copiii noștri.”, a mai spus Adrian Curaj.

Ministrul Educației a adăugat că o masă caldă s-ar putea aplica diferit în școli, având în vedere că unele unități de învățământ sunt dotate cu cantine, iar altele nu.

”Vor fi soluții diferite. Sunt școli care au deja cantine. Acolo unde au aceste cantine, săli de mese, de exemplu, atunci lucrurile se vor putea întâmpla rapid  și vor avea această soluție. Pe de altă parte, eu cred că vor fi firme care vor putea livra calitativ potrivit, la timp, o mâncare bună. Deci va fi și o dezvoltare economică.”, a mai spus ministrul Adrian Curaj.

Intenția Ministerului Educației vine după ce mai mulți copii, din câteva județe, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat cornuri și lapte distribuite la școală. Programul a fost suspendat în județe precum Galați, Brașov și Buzău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS