19 copii de la o școală din județul Buzău au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară

19 elevi de la școala din comuna Ziduri, județul Buzău, au ajuns la spital, după ce ar fi mâncat la școală cornuri și iaurt. Ei au început să se simtă rău la scurt timp după ce ar fi consumat produsele primite în cadrul programului Laptele și Cornul. Copiii cu vârste între 10 și 12 ani au început să acuze, pe rând, dureri abdominale, stări de greaţă şi vărsături.

Profesorii i-au dus pe elevi la dispensarul din localitate. Ulterior, au fost transportaţi la spitalul din Râmnicu Sărat cu simptomele unei toxiinfecţii alimentare.

Pentru transportarea copiilor la spital au fost mobilizate şase ambulanţe şi autospeciala de transport victime multiple.

Responsabilii unităţii medicale din Râmnicu Sărat au declarat că simptomatologia nu este una acută, şcolarii sunt într-o stare stabilă, dar vor rămâne cu toţii sub observaţie medicală până mâine. Între timp, o echipă de inspectori sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a plecat către şcoala din Ziduri, la fel şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

”Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău a luat legătura cu DSP, cu DSVSA, cu primarul comunei Ziduri şi cu spitalul din Râmnicu Sărat. A cerut buletinele de analize de la cei doi distribuitori care desfăşoară programul Laptele şi Cornul. Vor fi anchete, iar măsuri se vor lua după ce vom avea rezultate, aşteptăm concluziile controalelor declanşate de autorităţile cu rol în astfel de cazuri”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al CJ Buzău, Oana Ghimbăşanu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS