Confidenţialitate

Suspiciuni de toxiinfecție alimentară la Brașov: Peste 20 de copii s-au simțit rău după ce au băut lapte la școală

Noi probleme cu programul școlar ”Laptele și Cornul”. În județul Brașov au apărut suspiciuni de toxiinfecție alimentară la două școli.

Mai mulți elevi de la două școli au început să se simtă rău, la scurt timp după ce au cosumat laptele primit.

La Școala Generală 31 din Brașov, 23 copii au acuzat stări de amețeală și dureri abdominale. 4 ambulanțe au fost trimise la unitate. Unii elevi au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase.

”În Brașov, la școala numărul 31, mai mulți copii au acuzat sindrom digestiv. Au consumat atât corn, cât și lapte. Laptele nu provine din județul Brașov. Cutiile de lapte nu au niciun fel de probleme legate de etanșeitate și de valabilitate, erau ținute în condiții normale. Am prelevat și paie cu care acel lapte școlar se consumă și bineînțeles și ele intră într-un examen de laborator din punct de vedere al poluării microbiologice. Produsele au fost aduse în școală astăzi.”, a declarat directorul Direcției Sanitar Veterinare Brașov, Dorin Enache.

 

Și la școala nr. 2 din Codlea, 6 elevi cu vârste de 9-10 ani au fost transportați la spital, tot din această cauză. Directorul DSV Brașov a precizat că  analizele la lapte vor fi gata până cel târziu luni dimineață:

 

”La școala din municipiul Codlea, 6 copii au acuzat un sindrom digestiv. În momentul de față sunt în afara oricărui pericol, au fost duși la spitalul din Codlea, unde li s-a acordat primul ajutor. Probele din laptele și din cornul consumat au fost dirijate în laboratorul nostru și au intrat deja în lucru. Duminică seara sau luni dimineață putem avea un buletin de analiză”, a mai spus Dorin Enache.

În ultima săptămână, au ajuns la spital din cauza laptelui primit la școală alți 40 de elevi de la o școală din Galaţi, 17 copii de la o școală din Pechea, județul Galati, și 8 copii de la o școala din Câmpulung – Argeş.