Confidenţialitate

Cum vrea Emil Boc să organizeze la Cluj-Napoca un concert-pilot, pentru a testa organizarea altor evenimente post-pandemie| VIDEO

Invitat de Tudor Mușat la Piața Victoriei, primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că va pune la dispoziția Guvernului organizarea unui eveniment pilot, care să stea la baza unei eventuale relaxări a restricțiilor din domeniul cultural.

Edilul spune că a pornit de la exemplul evenimentului organizat în Barcelona și că va fi un prilej bun de a vedea în ce măsură se poate răspândi virusul SARS-CoV-2 printre participanți:

„Avem exemplul de  la Barcelona, când au avut curajul să organizeze un concert cu 5.000 de persoane, cu reguli stricte și urmărire 30 de zile post-eveniment. Am oferit Guvernului posibilitatea de a testa la Cluj, pentru că avem infrastructura aferentă, dorința organizatorilor de evenimente, costul testului antigen nu este suportat din bani publici, este suportat în prețul biletului. După acel model de la Barcelona, să testăm un concert pilot și la Cluj, concert care să stea la baza deciziilor luate de autoritățile naționale pentru deschiderea treptată și a pieței evenimentelor, concertelor, teatrelor și a altor evenimente cu impact. Aș mai adăuga la testul pilot un test PCR, făcut cu maxim 72 de ore înainte de eveniment, plus cei care s-au vaccinat cu ambele doze.”

Așadar, primul concert din România cu public numeros ar putea avea loc la Cluj-Napoca, iar Emil Boc speră că autoritățile centrale își vor da acordul pentru organizarea unui astfel de eveniment.Pentru asta va fi însă nevoie de o derogare specială, spune primarul:

„Sper ca grupul de lucru de la Ministerul Culturii să ofere Clujului această șansă, noi suntem pregătiți. Dacă va fi organizat, e nevoie de o derogare de la legislația națională în mod clar, pe actuala legislație noi nu putem să organizăm, chiar dacă ne-am dori.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală:

https://www.youtube.com/watch?v=1jIcc67MVaU&ab_channel=EuropaFM