Cum va fi vremea de Florii

Vremea va fi în general frumoasă în următoarele două zile, iar duminică, de Florii, valorile termice vor ajunge și la 20 de grade Celsius, în timp ce ploile vor scădea în intensitate.

Pentru sâmbătă, așteptăm o ameliorare a vremii, la nivelul precipitațiilor, iar valorile termice în ușoară creștere se vor menține normale pentru această perioadă. Vor fi unele înnorări în cursul zilei și va ploua sub formă de aversă, local în regiunile centrale și sudice și izolat în rest.

În zona montană precipitațiile vor fi mixte, vântul va continua să aibă intensificări cu peste 70 — 80 km/h, iar ziua și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova și Dobrogea, unde va depăși temporar 55 km/h.

Maximele vor fi cuprinse între 8 și 17 grade Celsius, iar minimele între—4 grade Celsius, în zona Carpaților Orientali, și 6 grade Celsius, pe litoral. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică se va produce brumă pe arii extinse în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei și, izolat, în rest.

Pentru zona Capitalei, prognoza ANM arată că, sâmbătă, valorile termice vor fi în ușoară creștere față de ziua anterioară, dar se vor situa în continuare sub cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei, cu condiții slabe de averse și descărcări electrice, vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15-16 grade, iar minima de 4-5 grade, mai scăzută în zona pre-orășenească, până în jurul valorii de 2 grade Celsius.

La nivel regional, ziua de sâmbătă va aduce următoarele valori medii diurne: în Muntenia — între 10 și 17 grade, în Transilvania (8-14 grade), în Moldova (10-14 grade), în Banat (11-15 grade), în Crișana (11-14 grade), în Maramureș (9-14 grade), în Oltenia (12-17 grade) și în Dobrogea (10-14 grade).

Pe de altă parte, pentru ziua de Florii, vremea se anunță predominant frumoasă la nivelul întregii țări, cu temperaturi ce vor atinge 19 grade Celsius.

De asemenea, duminică, în București, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil și vând slab până la moderat. Maxima diurnă va urca până în jurul valorii de 16 grade Celsius, iar minima va fi cuprinsă între 2 și 4 grade, mai scăzută în zona pre-orășenească.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS