Confidenţialitate

Cum să amenajezi o bucătărie modernă? Patru recomandări (P)

Bucătăria este locul în care îți începi ziua cu o cafea delicioasă, locul unde prepari bunătăți pentru cei dragi și unde te poți relaxa descoperind rețete noi sau servind o cină romantică. Tocmai de aceea, bucătăria trebuie să fie amenajată într-un stil care să îți genereze o stare de bine, așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și idei pentru un design modern!

Oferă o notă dramatică

Te-ai gândit să îi oferi un look nou bucătăriei tale? Renunță la culorile clasice și optează pentru nuanțe închise. Spre exemplu, poți să alegi același material atât pentru blatul de lucru, cât și pentru pereții din jurul chiuvetei, astfel încât să creezi o continuitate vizuală. Secretul constă în modul în care alegi să îmbraci peretele principal. Ar fi ideal să îl acoperi în întregime, până la nivelul tavanului, iar în locul unor corpuri de mobilier suspendate, poți opta pentru o bară metalică pe care poți agăța anumite ustensile de bucătărie. Cu un asemenea fundal  poți să creezi un contrast aparte, care va pune în evidență anumite piese din bucătărie.

Culorile închise sunt o alegere îndrăzneață și dramatică, iar cu ajutorul nuanțelor potrivite poți obține extrem de ușor un aspect modern pentru bucătăria ta. În plus, culorile închise conferă un sentiment de intimitate și o atmosferă plină de liniște și calm, ideală pentru serile în care dorești să savurezi un pahar de vin și o cină romantică.

Creează o insulă suspendată

Dacă ai o bucătărie mică, poți salva din spațiu, optând pentru o insulă suspendată, care se poate transforma într-un adevărat punct de atracție. Poți folosi o astfel de insulă pentru a depozita diferite borcane cu mirodenii, borcane cu dulceață sau diferite accesorii și ustensile de bucătărie. Totodată, un blat suspendat poate fi locul perfect unde poți așeza câteva ghivece cu plante, iar în acest fel poți să creezi o oază de natură în bucătăria ta.

Optează pentru un spațiu aerisit

Pentru a te bucura de o atmosferă cât mai aerisită în bucătărie, poți să apelezi la diferite trucuri pentru a ascunde anumite elemente. Spre exemplu, în locul unei mese clasice, poți opta pentru un bar înalt, al cărui blat îl poți folosi atât pentru gătit, cât și pentru servirea meselor. Îți recomandăm să optezi pentru un blat realizat din granit, care este recunoscut pentru aspectul său modern și luxuriant, fiind extrem de ușor de curățat, dar și foarte rezistent, mai ales la temperaturi ridicate.

Profită de spațiul liber rămas sub blatul de lucru, pentru a amplasa acolo câteva piese de mobilier modulare, care pot fi folosite pentru a depozita vase sau tacâmuri.

Renunță la piesele de mobilier voluminoase, cum ar fi tabureții sau colțarele, și descoperă o gamă variată de scaune de tip bar. Acestea au un design elegant și se integrează ideal într-o amenajare modernă.

De asemenea, pentru o bucătărie de mici dimensiuni, poți alege un mobilier cât mai compact, care să fie bine compartimentat. Optează doar pentru corpurile necesare, alegând modele cât mai compacte, dar care să aibă un nivel de utilitate ridicat.

Alege un decor minimalist

Întotdeauna decorul are un rol esențial, pentru că poate transforma o bucătărie simplă într-un loc select. Tocmai de aceea este important să alegi cu atenție decorațiunile, astfel încât să te asiguri că acestea pot fi puse în valoare în spațiul de care dispui. Pentru o bucătărie modernă de mici dimensiuni ar trebui să alegi un decor minimalist, optând doar pentru câteva elemente care să aibă atât un scop estetic, cât și unul practic.

Așadar, dacă visezi la o bucătărie modernă, desprinsă din filmele americane, trebuie să ții minte trei reguli esențiale: optează pentru materiale de calitate, finisaje elegante și un decor minimalist!

Foto: Kam Idris/unsplash.com