Confidenţialitate

Cum s-a văzut în Parlament dezbaterea moțiunii împotriva ministrului Sănătății | GALERIE FOTO

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului Sănătăţii.

Intitulată “Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, moțiunea este semnată de 109 deputaţi social-democraţi.

PSD cere demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut “atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

“Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! (…) Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor”, se arată în moţiune, solicitându-se plecarea acestuia din funcţie.

Vizat de moțiune, Vlad Voiculescu le-a amintit celor de la PSD că ei au condus Ministerul Sanatatii în 18 din ultimii 30 de ani. Ministrul USR i-a acuzat direct pe social democrati de ceea ce a numit ”dezastrul din sistemul sanitar”:

Aceasta e prima moţiune simplă împotriva unui membru al Executivului format de coaliția la putere. Matematic, nu are șanse să fie adoptată, pentru că social-democrații nu au voturile necesare. Chiar dacă ar fi adoptată, motiunea simpla reprezinta doar un fot de blam la adresa celui vizat.

Votul are loc miercuri.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea