Confidenţialitate

Vlad Voiculescu îi acuză pe social democrați de ”dezastrul din sistemul sanitar” | AUDIO

În Parlament, la două luni de cand este în funcție, ministrul Sanatatii e vizat de o moțiune simplă, depusă de PSD. A fost citită azi și va fi votată poimâine.

Cei 109 deputaţi social-democraţi cer demisia ministrului pentru că, în cele 50 de zile de cand e în funcție, nu ar fi făcut nimic pentru reformarea sistemului de sănătate.

Deputatul Alexandru Rafila:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vizat de moțiune, Vlad Voiculescu le-a amintit celor de la PSD că ei au condus ministerul sanatatii in 18 din ultimii 30 de ani. Ministrul USR i-a acuzat direct pe social democrati de ceea ce a numit ”dezastrul din sistemul sanitar”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceasta e prima moţiune simplă împotriva unui membru al Executivului format de coaliția la putere. Matematic, nu are șanse să fie adoptată, pentru că social-democrații nu au voturile necesare. Chiar dacă ar fi adoptată, motiunea simpla reprezinta doar un fot de blam la adresa celui vizat.

Votul are loc miercuri. Vicepremierul Dan Barna spune că nu are niciun fel de emoţie, pentru că actuala coaliţie de guvernare e solidă şi il sprijina pe Ministrul Sanatatii.