Confidenţialitate

Licitație cu „dedicație”. Livrarea a 600 de BMW-uri către Poliție, câștigată de singura firmă ce avea modelul cu o anumită specificație, acuză Sindicatul Europol

Sindicatul Europol acuză o licitație cu dedicație la nivelul IGPR. Este vorba de cumpărarea a 600 de autospeciale de poliție marca BMW, care va înlocui actualele Logan-uri folosite de polițiști. Sindicaliștii spun că specificațiile tehnice care trebuiau îndeplinite de autoturism se regăseau doar la o singură marcă, cea care a și câștigat licitația.

Mașinile noi fac parte dintr-un proiect de dezvoltare a „unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” .

Banii vin din fonduri europene. O autospecială costă aproximativ 33.200 euro. Iar primul lot de 100 de bucăți este așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie anul viitor. BMW a făcut o reducere de aproximativ 15.000 euro făcută de BMW la fiecare autospecială.

Însă, unul dintre Sindicatele polițiștilor, Europol, acuză că ar fi vorba de o licitație cu dedicație.

Într-un comunicat, sindicaliștii spun că una dintre cerințele tehnice pentru cumpărare era ca transmisia să fie automată pe o cutie de minim 8+1 trepte.

Potrivit Europol, doar o singură marcă îndeplinea această condiție.

O altă problemă a acestor mașini este, potrivit sindicatului, faptul că acestea nu vin echipate cu rampă luminoasă și acustică, cu perete despărțitor în interior între locurile din față și din spate și nu sunt colantate.

Mașinile vor fi albe, iar pe ele se va aplica un autocolant pe care scrie POLITIA.

Europa FM a cerut un punct de vedere de la IGPR, dar nu a primit un răspuns până la publicarea materialului.

Conducerea Automobile Bavaria a comunicat, însă, pentru G4Media că întregul proces al licitației a fost public și că nu se poate vorbi de o o „dedicație”.

Citește și: Caraș-Severin: Șeful adjunct al IPJ, reclamat de polițiști. Le-ar fi schimbat biroul la 75 de km pentru a fi departe de cei care încalcă legea | AUDIO

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin