Cum au arătat protestele din Piața Victoriei de miercuri seara – GALERIE FOTO

Miercuri seara, aproximativ 1000 de persoane s-au strâns în fața Guvernului, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de votul dat de Comisia Juridică a Senatului. Proteste au fost și alte orașe in țară, însă mult mai reduse ca amploare.

Zeci de persoane s-au adunat în pieţele centrale din Sibiu, Galați,  Braşov şi Constanţa, pentru a protesta faţă de amendamentele adoptate de Comisia juridică din Senat potrivit cărora condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi.

Comisia juridică a Senatului a adoptat azi, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

În centrul Bucureștiului, fotograful Octav Drăgan a surprins atmosfera din mijlocul protestatarilor și câteva dintre pancartele aduse de aceștia.

Presa internațională relatează pe larg ce s-a întâmplat în România.  AFP, Reuters, The Associated Press descriu manifestațiile și prezintă motivele celor care au ieșit din nou în stradă.

AFP scrie că manifestabţii au strigat ”Demisia” si ”Nu vrem o naţiune de hoţi!” în faţa sediului Guvernului şi au agitat steagurile României şi Uniunii Europene.
”N-au înţeles nimic din cererile noastre din februarie, încearcă din nou să legalizeze furtul”, a declarat Cristina Bota, o manifestantă.

Potrivit The Associated Press, peste 1.000 de persoane au manifestat în faţa Guvernului, cu steaguri NATO şi ale Statelor Unite pe lângă ale României şi Uniunii Europene şi au strigat ”Trebuie să apărăm ţara de hoţi!”.

La un moment dat, la mitingul de la Bucureşti s-a cântat imnul naţional cu luminile de la telefoane aprinse.

România este considerată unul dintre cele mai corupte state europene, iar Bruxellesul ţine sistemul judiciar român sub o monitorizare specială, scrie Reuters. Agentia de presă scrie ca peste 1.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei, ”epicentrul” protestelor anterioare. În alte oraşe din ţară au manifestat, de asemenea, sute de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS