Cum arătau lucrurile pe care le folosim zilnic atunci când au fost inventate – GALERIE FOTO

Suntem atât de obişnuiţi cu obiectele pe care le folosim zilnic, încât rareori ne gândim cum arătau atunci când au fost inventate.

Mouse-ul

obiecte la inceput (6)

Mouse-ul a fost inventat de Douglas Engelbart în anul 1963 după un vast test de utilizabilitate. Dispozitivul a mai fost denumit în engleză şi bug (gândac), dar denumirea a dispărut în favoarea celei de mouse.

Aparatul de ras

obiecte la inceput (2)

În luna mai a anului 1880 Frederick şi Otto Kampfe aplicau pentru un brevet legat de noutăţi şi îmbunătăţiri pentru aparatele de ras cu protecţie. Este prima oară când se foloseşte termenul ”Safety Razor”. În arhivele firmei American Safety Razor se spune că fraţii Kampfe au început producţia aparatului de ras “Star” în 1875 într-o încăpere din New York.

Camera digitală

obiecte la inceput (4)

Steven Sasson, un tânăr inginer de 24 de ani, inventa camera digitală în 1975. Sasson este cel care a dezvoltat procesul prin care putem face astăzi poze cu smartphone-urile, tabletele şi camerele foto digitale.

Prototipul lui Steven cântărea 3,6 kg avea nevoie de doar 50 de milisecunde pentru a face o poză, însă erau necesare 23 de secunde pentru ca această să fie înregistrată pe casetă. Imaginea rezultată era alb-negru şi avea o rezoluţie de doar 100×100 pixeli.

Periuţa de dinţi

obiecte la inceput (3)

În secolul 18, un britanic numit William Addis a ajuns în închisoare pentru că a incitat la revoltă. Se plictisea în celulă, aşa că a sculptat în os un mâner, a făcut găuri în el şi a introdus în acestea fire de păr de porc pe care le-a fixat cu sârmă. Addis a început să producă în masă invenţia sa după ce a ieşit din închisoare.

Mp3-ul portabil

obiecte la inceput (1)

La sfârşitul anilor ’60, conceptul “Walkman” începe să prindă contur în imaginaţia unui brazilian din Sao Paulo, Andreas Pavel. Acesta pune la punct un aparat care îi permitea să se plimbe ascultând muzica preferată. În iulie 1979, compania Sony lansează revoluţionarul dispozitiv portabil, pe care îl numeşte TPS-L2.

Telecomanda

obiecte la inceput (5)

Prima telecomandă care controla un televizor a fost dezvoltată de Corporatia “Zenith Radio” în anul 1950. Telecomanda numită “Lady Bones” era conectată la televizor printr-un fir.

Televizorul

obiecte la inceput (7)

John Logie Baird este cel care a realizat pentru prima dată o transmisie televizată folosind televiziunea mecanică. Acest lucru s-a întâmplat pe 26 ianuarie 1926.

Cel care a folosit pentru prima dată tubul catodic pentru transmisia de televiziune a fost inventatorul american de origine rusă Vladimir Kozmich Zworykin, iar prima transmisie televizată complet electronică a fost realizată în anul 1929 de către Philo Taylor Farnsworth. Zece ani mai tarziu în SUA s-a vândut primul televizor.

Foto: Bright side

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS