Confidenţialitate

Cum arată protestele din Chicago | GALERIE FOTO

Jurnalistul Marian Petruță , din Chicago, a surprins în imagini modul în care au degenerat protestele de aici. Invitat în emisiunea Piața Victoriei, cu Alice Iacobescu, el a relatat modul în care se simt și arată actele de vandalism care ies în evidență tot mai accentuat în ultimele zile

Protestele pașnice și actele de vandalism au continuat în SUA, în ciuda decretării stării de asediu și a amenințărilor președintelui Donald Trump privind utilizarea armatei pentru a pune capăt revoltelor generate de moartea lui George Floyd.

Polițiștii au tras în demonstranți cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, pentru a-i permite liderului de la Casa Albă să meargă la Biserica Președinților, unde s-a oprit pentru a face poze cu Biblia în mână.

Secretarul american al Apărării s-a declarat, în mod public, împotriva desfăşurării armatei americane pe străzi în orașele SUA, devenite teatru al unor manifestaţii antirasiste după uciderea lui George Floyd, un afroamerican asfixiat, la 25 mai, la Minneapolis, în timpul arestării sale.

”Eu nu sunt în favoarea decretării stării de insurecţie”, a declarat Mark Esper într-o conferinţă de presă.

O asemenea decizie i-ar permite preşedintelui Donald Trump să desfăşoare militari împotriva protestatarilor şi nu doar a unor rezervişti din Garda Naţională.

După mai multe seri de violențe de stradă, în care au fost raportate cazuri de vandalism, în mai multe orașe a fost decretată starea de urgență pentru a limita deplasările cetățenilor.

FOTO: Marian Petruță