Confidenţialitate

Cum arată propunerile de logo pentru România în lunile în care va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va asigura, pentru șase luni, Președinția Consiliului Uniunii Europene, iar logo-ul țării noastre la Bruxelles va fi lupul dacic, după cum arată votul publicului și cel al publicului din concursul organizat de Ministerul Afacerilor Europene . Concursul a fost dedicat exclusiv elevilor și studenților care au cetățenia română și ”oferă tinerilor posibilitatea de a-și exprima viziunea proprie în ceea ce priveşte destinul comun al societății românești”.

Decizia asupra logoului care să ne reprezinte este luată în proporție de 50% de un juriu de 19 persoane, printre care oameni din industriile creative, dar și realizatori de la Antena 3 și Realitatea TV, cum ar fi Rareş Bogdan, Sabina Iosub, Dana Grecu, Laura Frunzeti, Bogdan Chirieac şi Bogdan Naumovici.

La decizia finală au participat și cei care au votat online propunerile postate pe pagina de facebook Concurs Logo Pres RO 2019.

Ceremonia de acordare a premiilor și expoziția câștigătorilor este programată joi, pe 9 noiembrie.

Cele 19 propuneri care au intrat în runda finală a concursului și au fost prezentate și publicului pentru evaluare sunt cele mai mai jos: