Cum arată Mitingul Diasporei la ora 16 – GALERIE FOTO

În Piața Victoriei au început să se strângă protetstari încă de la ora 10, după ce aseară au ajuns aici și primii români veniți din diaspora. În timp ce unii au părăsit piața, alții au ales să aștepte aici ziua de 10 august, când este anunțat Mitingul Diasporei.

Românii din diaspora au ajuns în București puțin timp înainte de miezul nopții, joi spre vineri. Îi așteptau în Piața Victoriei câteva zeci de protestatari dispuși să rămână în fața guvernului până în zori.

Momentul întâlnirii a fost emoționant. După 3000, 4000 de kilometri pe care i-au făcut din Franța, din Spania, din Marea Britanie, au coborât din mașini și s-au îmbrățișat de parcă s-ar fi cunoscut de-o viață, deși se vedeau pentru prima oară.

Vineri, la ora 16:00, sunt câteva sute de persoane adunate în fața Guvernului. Atmosfera de la această oră a fost surprinsă în imagini de fotgraful Octav Drăgan pentru Europa FM.

De la ora 20, într-o Ediție Specială Știrile Europa FM , urmărim desfășurarea mitingului diasporei din Piața Victoriei din București și analizăm implicațiile acestui protest simbolic alături de Teodor Tiță, Filip Standavid, Iulia Verbancu și invitații lor.

În direct din Piața Victoriei transmit în programele Europa FM Moise Guran și reporterii Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS