Cum arăta “Anunţul telefonic” în 1991

Publicaţia Anunţul Telefonic a retipărit integral, după 26 de ani de la lansarea pe piaţă, ediţia din 4 iunie 1991 a gazetei – opt pagini de mesaje privind vânzări, cumpărări, servicii şi schimburi, închirieri şi propuneri de afaceri.

Un spaţiu generos a fost acordat, tot pe prima pagină, unei agenţii matrimoniale italiene: ”E Amore… Agenţia Matrimonială Lider în Italia, azi stă la dispoziţia dumneavoastră şi în România, prin filialele sale din oraşele Bucureşti, Constanţa şi Suceava, în colaborare cu sediile principale din Milano, Roma, Torino, San Remo, Bari, Veneţia, Napoli etc.

Instituţia noastră vă pune la dispoziţie inteligenţa computerelor şi profesionalismul consilierilor săi, pentru a vă ajuta să găsiţi partenerul dorit, în România sau Italia”.

Prin această retipărire a anunţurilor necenzurate, Anunţul Telefonic încearcă să ofere tuturor generaţiilor o imagine a Bucureştiului din urmă cu un sfert de secol.

“Dorim să ne căsătorim dar mama soacră nu mă vrea pentru ca sînt săracă. Cine mă ajută?”

“Sorin, 23 ani, B/V/A, 1,84/72, caut o tipă de care să mă îndrăgostesc la prima vedere, gen New York.”

“Măruţă Constantin, pensionar bogat din comuna Schela, etate 65 ani, dar nu mă dau pe cei de 55 ani, 1,72 înalt, 70 kg, prezentabil ager, fără vicii, nu fumez, nu beau, am vilă mare, grădină cu pomi şi vite, caut femeie de 55-65 ani, pentru căsătorie, fără vicii, serioasă, sinceră, credincioasă, să nu fie grasă, maxim 70 kg, să fie suplă şi frumoasă, să nu fie beţivă şi murdară, mă cunun cu ea.

De preferinţă pensionară, sănătoasă şi muncitoare la munca câmpului, fără obligaţii, urgent până în Crăciun. Amatoarele să se adreseze în scris, recomandat.

N-am telefon. Nu răspund la căsuţa poştală post restant şi telefon. Care nu-şi dau adresa nu sînt cinstite.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare