Confidenţialitate

Cum a marcat Ambasada Suediei din Bucureşti protestul #șîeu

Ambasada Suediei din Bucureşti (Sveriges ambassad i Bukarest) a postat vineri, în ziua protestului de 15 minute față de lipsa autostrăzilor din România, un mesaj prin care rezumă planurile de dezvoltare din Suedia pentru infrastructură.

Sumele pe care Suedia le-a alocat pentru acest capitol din 2018 până în 2019 sunt de 66 miliarde euro pentru transportul rutier, căi ferate şi transportul maritim. Asta în condițiile în care această țară are deja o impresionantă rețea rutieră.

”Guvernul Suediei a adoptat un plan naţional pentru infrastructură pentru perioada 2018–2029, însumând investiţii totale de 66 miliarde € în transportul rutier, căi ferate şi transportul maritim.

Noul plan naţional reprezintă un pas important către tranziţia spre un stat fără combustibili fosili, o creştere a construcţiei de locuinţe şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru mediul de afaceri. Una dintre cele mai ambiţioase componente ale planului este centura capitalei Stockholm.

Proiectul a început în 2015 şi va dura până în 2025. Cu 21 kilometri lungime totală, dintre care 18 kilometri în tuneluri, centura va deservi 140.000 vehicule în fiecare zi, circulând pe trei benzi separate per fiecare direcţie. Dacă ai 15 minute libere astăzi, poţi urmări raportul video de progres al proiectului, realizat de Administraţia Suedeză pentru Transport.

Află mai multe despre cum construim o Suedie mai puternică şi mai Sustenabilă: https://www.government.se/press-releases/2018/06/the-governments-plan-for-infrastructure–how-we-build-sweden-strong-and-sustainable/ | #şîeu”, este mesajul postat de Ambasada Suediei din Bucureşti (Sveriges ambassad i Bukarest).

Textul a însoțit un clip video în care sunt prezentate planurile pentru infrastructură din Suedia:

https://www.facebook.com/SverigesAmbassadiBukarest/videos/255274545417585/

O altă țară din regiunea nordică a luat parte la protestul de vineri #șîeu într-un mod mai subtil.

Prin intermediul unui scurt clip video, Ambasada Regatului Danemarcei în România își arată susținerea pentru campania #șîeu

”Casual Friday: – Ci-i cu bandirola albî? – Îi pientru autostradî… – Ci autostradî? – Iegxact!
(English: Why the white armband?/Because of highway/Which highway?/Exactly!)”, este textul care a însoțit mesajul postat de Ambasada Danemarcei.