Confidenţialitate

Cum a fost la interviul acordat de Liviu Dragnea reporterului Europa FM Anca Grădinaru, cea care l-a întrebat duminică ”Aveți bagajele făcute?” – VIDEO

Unul dintre momentele cu o încărcătură aparte de duminică seara a fost reacția lui Liviu Dragnea la întrebarea reporterului Europa FM Anca Grădinaru: ”Aveți bagajele făcute?”. Chiar dacă întrebarea avea mai multe valențe, Liviu Dragnea s-a gândit imediat la decizia justiției pe care o aștepta o zi mai târziu, iar răspunsul său a fost unul pe măsură.

Liviu Dragnea a ajuns, luni după-amiază, la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat.

Cu câteva ore înainte, Instanţa Supremă îl condamna pe liderul PSD la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea va sta în carantină 21 de zile, perioadă în care i se vor face analize medicale, un examen psihologic şi se vor stabili activităţile pe care le va urma pe perioada detenţiei.

“Eu nu cred că am făcut nimic nemaipomenit. Doar şi-au spus cuvântul flerul şi anii întregi petrecuţi prin săli de judecată şi pe scările Parchetelor.
Abia ieri, fiind în sala de la Înalta Curte, după sentinţă, am realizat, mi-aţi spus şi voi, că am pus întrebarea pe care aţi fi vrut şi voi să i-o adresaţi.

Acum, dacă tot aţi reacţionat atat de mulţi, să vă povestesc o mică întâmplare de după ultimul interviu pe care i l-am luat lui Liviu Dragnea. Interviu 1 la 1, în studio, acum 4 ani. Primele minute au fost cam tensionate, apoi nu reuşeam să găsesc ritmul corect, ceea ce ma stresa. Până la urma, după vreo 20 de minute, totul a intrat în normal. Când a plecat, pe hol, Liviu Dragnea mi-a spus ceva ce m-a marcat atunci: Prima parte ai fost cam moale, dacă nu te trezeai, era de pomană.

A fost o lecţie pentru mine. Personalităţilor puternice le plac întrebările provocatoare.

Acum observ: După expresia feţei din fotografie, cred că nici atunci nu i-au plăcut întrebările mele”, relatează Anca Grădinaru.

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Anca Grădinaru la Interviurile Europa FM în perioada în care a fost doar președinte interimar al PSD. Se întâmpla în septembrie 2015. Atunci el a oferit o serie de declarații care au făcut valuri la momentul respectiv, dar care rămân la fel de relevante și azi pentru politica PSD și viziunea lui Liviu Dragnea.