Cum a arătat protestul din București după ce Tudorel Toader a anunțat că va cere revocarea Laurei Codruța Koveși – GALERIE FOTO

La scurt timp după ce Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va cere revocarea din funcție a procurorului șef al DNA, în București, dar și în alte orașe din țară au ieșit câteva mii de persoane pentru a-și arăta nemulțumirea față de această decizie. Semnificativ mai puțini oameni au venit, la Ministerul Justiției, pentru a-și arăta susținerea pentru decizia anunțată de Tudorel Toader, solicitând în stradă și desființarea DNA.

”Avem o justiție, unii spun că este bună, alții că este rea. Justiția trebuie să fie egală pentru toți, trebuie să fie bună, nu rea”, a ținut să precizeze ministrul.

În București, protestul a fost surprins în imagini de fotograful Octav Drăgan:

Manifestații pentru susținerea DNA și față de anunțul ministrului Justiției de revocare a Laurei Codruța Kovesi au fost anunțate pentru această seară, dar și pentru duminică, în București, Cluj, Ploiești și în diaspora, sub sloganul “Tudorele, pleacă tu, cu hoții tăi!”.

Protestul de vineri seară din Piața Victoriei ar urmă să înceapă în jurul orei 19.00.

Ministrul Tudorel Toader a precizat că întregul raport de 36 de pagini va fi publicat pe site-ul Ministerului Justiției. Doar că de joi seară, site-ul Ministerului Justiției nu mai poate fi accesat, vineri dimineață fiind afișat și un mesaj explicit prin care vizitatorii sunt informați că acesta este ”temporar oprit”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS