Tudorel Toader: ”Avem o justiție, unii spun că este bună, alții că este rea. Justiția trebuie să fie egală pentru toți, trebuie să fie bună, nu rea” – VIDEO

În primele 20 de minute, ministrul Tudorel Toader a reușit doar să facă o amplă introducere îninate de a prezenta “Raportul privind activitatea managerială la DNA”.

”Avem o justiție, unii spun că este bună, alții că este rea. Justiția trebuie să fie egală pentru toți, trebuie să fie bună, nu rea”, a ținut să precizeze ministrul.

Ministrul Tudorel Toader a precizat că întregul raport de 36 de pagini va fi publicat pe site-ul Ministerului Justiției.

„Câteva dintre modificările legilor justiției au fost declarate neconstituționale, vor fi modificate de parlament, urmând să-și producă efectele.”

„Profesia de procuror este absolut onorabilă, dacă e exercitată cu bună credință. Eu, însămi, am ales să fiu procuror. ”

„Raportul de față reprezintă luarea de poziție a MJ, potrivit Constituției. Acest raport s-a făcut pe fondul dezbaterilor deosebite privind activitatea DNA in ultimul an, și dezbatere care a divizat societatea la cote nemaintâlnite. Au fost atacuri care au declanșat mecanisme de evaluare europene, care nu au mai fost niciodată activate față de România, punând în pericol statul de drept”.

”La verificarea activității DNA vor fi avute în vedere felul în care au fost folosite resursele, cum au fost gestionate situațiile de criză, repartizarea sarcinilor ș.a.”

Tudorel Toader a tot amânat, în ultimele luni, dezvăluirea concluziilor după verificările făcute anul trecut.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS