Confidenţialitate


Culinaria: Supă-cremă de usturoi (AUDIO)


Culinaria: Supă-cremă de usturoi (AUDIO)

INGREDIENTE

8 căpăţâni de usturoi

2 cepe zdravene

1 căpăţână de ţelină

4 cartofi

O nucă de unt

Smântână

Cimbrişor pentru aromă

Ulei extravirgin

Piper

Roşii uscate (pentru decorat)

PREPARARE

Într-o oală se fierb ţelina, cartofii şi ceapa. Usturoiul se adaugă abia când acestea au fost fierte şi se clocoteşte numai vreo 5-6 minute. Se adaugă şi firele de cimbrişor şi sarea tot acum.

După ce s-au fiert, se pasează totul cu pimerul/blenderul împreună cu nuca de unt.

Se adaugă smântâna. ATENŢIE! Smântâna se temperează înainte ca să nu se brânzească (într-un recipient se pune smântâna şi se adaugă câte un pic din compoziţia fierbinte şi se amestecă pentru a ridica temperatura amestecului).

Se adaugă smântâna temperată şi se încălzeşte.

În castronaş se pune supa care se decorează cu roşii uscate, frunze de cimbrişor, un praf de piper şi câţiva stropi de ulei.

Se mănâncă cu pâine prăjită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…