Cu butoiul în cascada Niagara – GALERIE FOTO

Cascada Niagara este o demonstraţie de forţă a naturii, iar splendoarea ei a intrigat încă de la începutul anilor 1900 mulţi aventurieri să cucerească apele învolburate care cad de la peste 50 metri înălţime.

Prima persoană care a reuşit să supravieţuiască plonjării peste cascada Niagara este o învăţătoare văduvă, în vârstă de 63 de ani, Annie Edson Taylor.

În speranţa de a câştiga faimă şi bani pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, Annie s-a decis să capitoneze un butoi din lemn de stejar, iar pe 24 octombrie 1901, recipientul amenajat a fost eliberat din vârful cascadei.

cascada-niagara-4

Deşi în urma acestei experienţe Annie prezenta doar o rană uşoară la cap, aceasta declara:  „Chiar de era ultima mea suflare înainte de moarte, aş sfătui pe toată lumea să nu facă această ispravă… Mai degrabă aş merge în faţa unui tun, ştiind că urmează să mă spulbere în mii de bucăţi decât să mai fac o asftel de călătorie deasupra cascadei.”

Deşi Annie Taylor nu a avut parte de faima pe care şi-o imagina, aceasta a inspirat şi alţi iubitori de aventură să-şi facă un renume demonstrându-şi curajul în faţa Niagarei.

cascada-niagara-1

Bobby Leach a devenit în 1911 primul bărbat care a supravieţuit cascadei Niagara într-un butoi de metal, construindu-şi o carieră de succes cu acest titlul, în ciuda faptului ca şi-a distrus genunchii şi maxilarul în timpul căderii.

cascada-niagara-3

cascada-niagara-2

În 1920 bărbierul Charles Stephens a rămas în istorie ca fiind primul om care a murit în încercarea de a cuceri o cascadă într-un butoi.

Acesta s-a aruncat peste cascada Niagara într-un butoi de stejar, însă nicovala pe care o pusese drept contragreutate a găurit capacul, iar Charles a dispărut pe fundul apelor.

Temerarul canadian Jean Lussier a avut parte de o experienţă reuşită în 1928 când a devenit primul om care a suprevieţuit unei cascade într-un butoi de cauciuc.

În 1930 o altă încercare de a obţine glorie şi de a strânge bani pentru publicarea unei cărţi, a fost realizată de grecul George A. Stathakis.

cascada-niagara-5

Acesta a construit un butoi imens şi solid care cântărea aproape o tonă, însă George nu a supravieţuit celor 18 ore în care butoiul a rămas captiv sub perdeaua grea de ape curgătoare ale Niagarei.

În anii ce au urmat multe astfel de încercări au avut loc, unii reuşind să supravieţuiască fără niciun fel de protecţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare