Confidenţialitate

Criza gunoaielor la Târgu Mureș: Primăria a reziliat contractul pentru salubrizarea stradală | AUDIO

Criza gunoaielor la Târgu Mureș: primăria a reziliat contractul pentru salubrizarea stradală. Pe de altă parte, contractul de colectare a gunoiului menajer rămâne la latitudinea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT, o licitaţie fiind organizată pentru toată zona a doua ce cuprinde 19 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Edilul din Târgu Mureş, Zoltán Soós, a transmis deja operatorului notificarea de reziliere, iar firma Bratner are obligaţia că până la finalizarea licitaţiei pentru un nou operator să asigure în continuare serviciile de curăţenie stradală.

Din 25 noiembrie până pe 20 decembrie, Poliţia Locală a făcut verificări și a amendat Compania de Salubritate Brantner de 415 ori, cu suma totală de 830.000 lei. „Monitorizarea vă continua”, spune Zoltán Soós.

El a explicat că a putut acţiona direct doar în cazul contractului de curăţenie stradală încheiat cu SC Brantner Servicii Ecologice SRL. Celălalt contract, pentru colectarea gunoiului menajer, ține de ADI Ecolect. Pe 28 decembrie, Adunarea Generală a ADI Ecolect va decide, probabil, rezilierea şi a acestui contract, e de părere edilul din Târgu Mureș.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șefii instituțiilor sau funcționarii care nu pun în aplicare decizii judecătorești scapă de amenzi. Acestea vor fi plătite din bani publici