Confidenţialitate

Șefii instituțiilor sau funcționarii care nu pun în aplicare decizii judecătorești scapă de amenzi. Acestea vor fi plătite din bani publici | AUDIO

Șefii instituțiilor sau funcționarii care nu și-au făcut treaba scapă de amenzi. E vorba de amenzi pentru fiecare zi în care nu au pus în aplicare decizii ale instanțelor. Acestea vor fi plătite de instituția la care lucrează, adică din banii publici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

E vorba despre un proiect de lege depus și votat de parlamentari PSD, PNL și UMDR,  proiect care modifică Legea contenciosului administrativ. Proiectul a fost votat de plenul Camerei Deputaților și merge la Senat, care e cameră decizională.

În prezent, Legea contenciosului administrativ prevede o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere a punerii în executare a hotărârii judecătorești.

Prin proiectul nou, amenda se va aplica autorității sau instituției publice.

Totodată, penalitățile vor fi acordate pentru un termen de maximum 3 luni.

Cu alte cuvinte, indiferent de cât de mare este întârzierea pentru neexecutarea hotărârii judecătorești, penalitățile plătite vor fi limitate, se arată într-un comunicat al USR.

Citește și: Soluția ca România să adere la Schengen „ar fi o presiune continuă pe Austria”, spune Roberta Metsola la Europa FM | AUDIO