Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: “Simona are acum curajul care-i trebuia pentru a fi numărul 1 mondial”

Simona Halep este la un singur pas de numărul 1 mondial, la Beijing, “turneul revanșelor” pentru românca aflată pe locul 2 WTA. Halep a spulberat-o în sferturi pe Daria Kasatkina și va juca în penultimul act cu Jelena Ostapenko, în fața căreia a pierdut finala de la Roland Garros.

La Beijing, jucătoarea letonă a ajuns în semifinale după ce a trecut cu un dublu 6-4 de Sorana Cîrstea. Halep a învins-o fără drept de apel pe Kasatkina, 6-2, 6-1, și și-a luat astfel revanșa pentru înfrîngerea suferirta contra rusoaicei de 20 de ani la Wuhan.

În faza optimilor Simona Halep a trecut de Maria Şarapova – prima ei victorie în fața fostei lidere mondiale după o serie de 7 eșecuri la rînd. Confruntarea cu Ostapenko este programată sîmbătă, la ora 9.30, ora României, și va fi transmisă de Digi Sport.

Cristian Tudor Popescu a prefațat meciul la Europa FM. Cheia partidei este inițiativa – Simona trebuie să o preseze în permanență pe letonă, care la Roland Garros a revenit de la 4-6 și 0-3 în al doilea set.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că Halep a depășit un prag psihologic major după prima ei victorie cu Şarapova și are acum toate șansele să devină cea mai bună jucătoare a lumii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.