Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre Vlad Voiculescu: Ne încălzește cu ceva că are dreptate, ne apără de incendii? | VIDEO

Cristian Tudor Popescu spune, la Piața Victoriei, că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, putea să facă lucruri sesizabile în cadrul ministerului pe care îl conduce, chiar dacă au trecut doar 50 de la preluarea mandatului:

„Putea, e vorba de 50 de zile, așa poți să spui mereu ce poți să faci. Evident, nu se puteau rezolva problemele crunte ale sănătății în aceste 50 de zile, dar ceva constructiv se putea face. Până acum a făcut doar declarații, multe nefericite, unele sunt adevărate.”

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut referire și la declarația lui Vlad Voiculescu din Parlament, atunci când a spus că social-democrații sunt de vină pentru situația actuală din sănătate:

„Pe noi, cei care suntem pacienți acum, ne încălzește cu ceva că are dreptate, ne vindecă pe noi, ne apără de nosocomiale, de incendiile care izbucnesc prin spitale? Aș aștepta ca domnul Voiculescu să vină și cu ceva activ.”

Cu toate că ministrul Sănătății a promis un raport rapid după incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală, acesta nu a fost făcut nici acum public, spune Cristian Tudor Popescu, la Piața Victoriei:

„L-am întrebat cum rămâne cu marți? N-a venit niciun raport, după care domnul Voiculescu spune că a fost un raport, dar nu era de calitate. Dacă nu era de calitate de ce inșii de la Inspectoratul de Sănătate nu au fost dați afară?”

Cristian Tudor Popescu mai spune că Vlad Voiculescu a greșit atunci când a ieșit public să spună că ministerul său nu a primit suficienți bani și ar fi trebuit să discute aceste lucruri cu premierul Florin Cîțu:

„Se apucă acum să-i spună premierului că nu are bani suficienți la sănătate. (…) Păi nu sunt, nici nu au cum să fie. Este greșit să faci lucrul acesta public, nu putea să aibă discuția asta cu premierul din cabinet, de ce ieși și să spui că nu ai destui bani? Ca să-ți justifici nerealizările din următoarele 50 de zile.”

Despre moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, depusă de PSD și dezbătută, luni, în Parlament, gazetarul spune că aceasta nu va trece, la fel cum nu vor trece nici problemele din sănătate:

„Noi rămânem în aceeași situație, beneficiem sau nu beneficiem de aceleași servicii de sănătate. Nu văd măsuri efective.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: