Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, despre medicul Flavia Groșan: Nu e cazul s-o facem eroină

Cristian Tudor Popescu a comentat, la PiațaVictoriei, decizia Colegiului Medicilor Bihor, de a nu o sancționa pe Flavia Groșan, medicul care a declarat public că în spitale se fac greșeli în ceea ce privește tratarea bolnavilor de COVID.

Gazetarul și scriitorul speră ca medicul să nu mai facă pe viitor comentarii nepotrivite:

„A făcut bine comisia că nu a sancționat-o. Sper că a convins-o, în urma discuțiilor să înceteze să mai spună că dacă îi dai oxigen unui om care are saturație de 80% îl omori, că ăsta e malpraxis. Nu e cazul s-o facem eroină, dar măcar vezi-ți de treabă. Ai rețeta minune? Foarte bine, trateaz-o în continuare, până acum nu avem reclamații că ar fi fost omorât vreunul, deși nu știm câți au ajuns la spital, care sunt ăia 1.000, n-am văzut diagnosticele, n-am văzut nimic.”

Totodată, Cristian Tudor Popescu spune că medicul Flavia Groșan ar trebui să se concentreze pe tratamentul pacienților:

”Măcar să nu mai facă aceste acuzații la adresa medicilor profesioniști din spitale, să își vadă de tratamentul ei. Cine dorește, dânsa e privată, cine vrea să meargă acolo și să fie mângâiat pe cap cu decență umană, n-are decât, e o țară liberă foarte bine, să se ducă acolo. Dacă după aceea ajunge la ATI, asta este. (…) E foarte bine că n-a fost sancționată, dar sper să înceteze cu textele de felul ăsta.”

Vă reamintim, Colegiul Medicilor Bihor a transmis, luni, după audierea doctoriţei Flavia Groşan, că nu va fi luată nicio măsură în urma declaraţiilor controversate pe care doctorița le-a făcut în spaţiul public.