Confidenţialitate

Colegiul Medicilor nu o va sancționa pe Flavia Groșan, medicul care spunea că se fac greșeli în tratarea bolnavilor COVID

Colegiul Medicilor Bihor a transmis, luni, după audierea doctoriţei Flavia Groşan, că nu va fi luată nicio măsură în urma declaraţiilor controversate pe care doctorița le-a făcut în spaţiul public.

Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş: “În concluzie, aceasta nu primeşte nicio sancţiune şi această autosesizare a Colegiului Medicilor s-a terminat azi”.

Colegiul Medicilor din Bihor a decis inițial să o cheme luni, la Comisia de etică, pe doctorița pneumolog bronholog Flavia Groșan din Oradea, care a declarat public că în spitale se fac greșeli în ceea ce privește tratarea bolnavilor de COVID.

Ea a spus că unii pacienți primesc doze prea mari de oxigen. Președintele Colegiului Medicilor Bihor, medicul Carmen Pantiș, sublinia, săptămâna  trecută, că medicul Flava Groșan a încălcat grav codul deontologic:

„Respinge public protocoalele naționale de tratament, chiar și cele internaționale, legate de această nenorocită de infecție cu SARS-CoV-2. Recomandă tratamente nefundamentate științific, a făcut declarații care pur și simplu au oripilat comunitatea medicală de genul <<în spital se fac greșeli uriașe, protocolul COVID omoară pacienții>>. Este inadmisibil să se exprime în acest mod în spațiul public.”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea