Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: Autoritățile nu sunt în stare să genereze un mesaj care să fie ascultat de oameni | VIDEO

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, invitatul ediției de luni a emisiunii Piața Victoriei de la Europa FM, prezentată de Adriana Nedelea, spune că președintele Iohannis a apărut luni seară cu scopul unic de „a astupa aceasta gaură considerabilă aparută în bordajul bărcii guvernării”.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre comportamentul prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, care nu a știut să precizeze numărul cazurilor de coronavirus din București:

„Prin comportamentul acestui prostangău, care, pe lângă faptul ca este un ins cu un discernământ foarte limitat, este și un individ cu un grad de umanitate foarte redus. Poți fi cretin la 3 după-amiaza, dar s-o repeți seara la 22:00, ba, mai mult, rățoindu-te… Omul este un monument. Domnul Iohannis a ieșit pentru că, în vederea alegerilor care se apropie, îi preocupă pe liberali. În vreme ce prefectul făcea ce făcea, ce faceau domnul Orban și Guvernul? Liste.

S-ar fi putut interveni pe loc, cu reacție rapidă «prefectul va fi demis, din clipa asta nu mai apare», numai că erau ocupați să bage Guvernul în Parlament. Am văzut listele acestor alegeri, cu excepția a 3 miniștri, tot Guvernul se mută în Parlamentul României. Ce au reușit a fost să genereze cel mai grav lucru, poate mai grav decât COVID, și anume neîncredere.”

Gazetarul este de părere că, dacă nu erau programate alegerile parlamentare în 6 decembrie, prefectul Capitalei nu era demis. Cu toate acestea, spune că populația și-a pierdut și mai mult încrederea în guvernanți.

Cristian Tudor Popescu: „Ce se vede acum este o disoluție a autorității. Înseamnă că autoritățile nu sunt în stare să genereze un mesaj care să fie ascultat de oameni. Uitați-vă la ce s-a întâmplat în ultimele 48 de ore, au fost deschise 22 de dosare penale pentru petrecere aniversară cu 15 persoane, paranghelie privată, nuntă cu 65 de persoane, logodnă și botez. Populația are un grad redus de empatie, oamenii nu se gândesc decât la ei. Pe de altă parte este neîncrederea pe care o trezesc aceste autorități prin comportamente ca ale prostangăului, ale lui Anisie… și atunci ce să facă cetățenii?”

Tot în cadrul emisiunii Piața Victoriei a fost dezbătut și subiectul alegerilor parlamentare din iarnă, iar Cristian Tudor Popescu susține ideea de a se organiza aceste alegeri conform programului stabilit, însă ar trebui suspendată campania electorală, pentru a limita aglomerările de persoane.

„Alegerile trebuie ținute, dacă nu le țin în 6 decembrie tot trebuie să le țină peste 3 luni. Alegerile nu pot constitui un focar de infectare mai mare decât botezul, nunta, paranghelia, acolo sunt reguli, nu acolo se produce infectarea”, a spus gazetarul.

Vezi aici emisiunea integrală:

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/348798709783669