Confidenţialitate

Iohannis, despre prefectul Capitalei: Atitudinea, inacceptabilă. Nu poate rămâne fără urmări | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni, că prefectul Capitalei a avut o atitudine inaceptabilă, care nu poate rămâne fără urmări, după ce nu putut spune care este rata de infectare în București, recunoscând că “a fost la cumpărături”.

„Deși am văzut zilnic o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare și era evident că această tendință va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte”, a spus Iohannis.

Președintele a mai spus că atitudinea prefectului Capitalei nu poate rămâne fără urmări.

„Atitudinea prefectului Capitalei și modul în care acesta a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă prefectul ar trebui să își dea demisia sau să fie demis:

„Rămâne de văzut. Oamenii au dreptul să fie preveniți, informați, luați în serios, să primească toate informațiile ca să se poată pregăti. Nu cred că familiile din București au fost încântate să afle duminică seara că trebuie să caute o soluție până marți. Faptul că autoritățile locale au primit sarcina să implementeze măsurile când se ajunge la un anumit nivel aduce cu sine obligația de a informa populația”, a răspuns șeful statului.