Confidenţialitate

Cristian Popescu Piedone nu se lasă: ”Strâng din nou semnături, merg până la capăt”

Cristian Popescu Piedone nu se lasă!

Fostul edil nu renunţă la candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4 din București și vrea să înceapă o nouă campanie de strângere de semnături.

Au 2 opțiuni: să mă omoare sau să mă lase în pace”,  a fost reacția lui Piedone după ce judecătorii i-au respins definitiv candidatura.

Apelul în instanță a fost depus de avocatul Gheorghe Piperea care a invocat, între altele, moralitatea lui Cristian Popescu Piedone – cercetat în dosarul Colectiv – dar și autenticitatea semnăturilor strânse de acesta.

După ce Tribunalul București i-a respins definitiv candidatura la Primăria Sectorului 4, Piedone a reacționat pe Facebook.

Strâng din nou semnături, merg până la capăt!” Văd că se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte să îmi fie împiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opţiuni: să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecăţii dumneavoastră, la vot, pe 5 iunie”, a scris fostul edil.

Avocatul Gheorghe Piperea, el însuși locuitor al sectorului 4, este cel care a contestat candidatura lui Cristian Popescu Piedone.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceste semnături (…) ele au fost obținute într-un timp foarte scurt și într-un fel confidențial. Adică, de regulă, ați văzut, se face campanie, sunt și corturi – n-am văzut nicăieri în sectorul 4, eu stau în sectorul 4. E posibil să fie și niste inadvertențe care să îmbrace forma unor falsuri”, a precizat avocatul la Europa FM.

Avocatul le-a mai atras atenția judecătorilor și asupra unui posibil conflict de interese.  E vorba de dosarul penal deschis în cazul Colectiv: dacă Piedone devine primar, el va avea și calitate de pârât și calitatea de reprezentant al unei instituții care s-a constituit parte civilă în proces și cere daune.

”Primăria Sectorului 4 cere 100 de milioane de euro. Dacă Piedone ajunge primar, s-ar întâmpla ca, în aceeași persoană, să se întrunească 2 calități care se exclud reciproc:  pârât, respectiv inculpat și reprezentant legal al reclamantului, adică Primăria Sectorului 4”, a adăugat Gheorghe Piperea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avocatul Gheorghe Piperea e de părere că, teoretic, Piedone s-ar putea apuca să strângă semnături.  Nu se știe însă dacă Biroul Electoral îi va și accepta o nouă candidatură, în condițiile deciziei luate de Tribunalul București.