Confidenţialitate

Cristian Popescu Piedone: “Dumnezeu mi-a ajutat să ies, cu cetățenii care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, da’ mulți, Măria voastră!”

“Am văzut pe anumite posturi de televiziune în care cetățenii sectorului 5 sunt făcuți ba proști, ba ca-u votat cu burta, ba injurii aduse electoratului. Cred că nu merită așa ceva. Dreptul de a vota este un drept pe care și eu, și dumneavoastră, și toată lumea pe care astăzi îl avem. Este democrație cea mai pură într-un stat de drept, dacă este de drept. Să lăsăm justiția să-și spună cuvântul”, a spus Cristian Popescu Piedone, miercuri, pe treptele instanței, unde a fost audiat în calitate de inculpat, la un nou termen în dosarul Colectiv.

~Sunt nevinovat, oameni buni! De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies, cu cetățenii (!sic) care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, da’ mulți, Măria voastră!”, a spus Cristian Popescu Piedone.

„Cât despre alegători, cei care contestă și au contestat alegerile, le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi. Probabil că acele voturi anulate, care s-au regăsit la mine, o să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus. Eu n-am spus nimic. Dacă pierdeam, pierdeam. Vocea poporului își spune cuvântul.

Dacă am câștigat, să întrebați oamenii și nu-i faceți proști, inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac”, a completat Cristian Popescu Piedone.

„În afară de dreptatea divină este dreptatea pe care orice politician și orice cetățean o dorește să o aibă. Am candidat și de astăzi începând, din respect pentru dumneavoastră, sunt ferm convins că dacă va-ți da microfoanele jos și ați deveni oameni, știți că peste 3.500 de primari ai României, la vremea respectivă, am semnat în baza unei legi.

Am respectat legea și sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? S-a schimbat legea?”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Întrebat de ce a candidat din nou, deși în 2015 spunea că nu va mai candida, Cristian Popescu Piedone a răspuns că „în cei cinci ani de zile, în România, nu s-a schimbat absolut nimic”.

Miercuri, la Sectorul 5, BEC a admis contestația candidatului PNL-USR-PLUS pentru rezultatul alegerilor de duminică.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone avea 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.