Confidenţialitate

Cristian Popescu Piedone a pierdut mandatul de primar al Sectorului 5, după condamnarea la închisoare în dosarul Colectiv | AUDIO

Prin sentința definitivă în dosarul „Colectiv”, Cristian Popescu Piedone a pierdut și mandatul de primar al Sectorului 5. Acum, atribuțiile sale au fost preluate de unul dintre viceprimari, un coleg de partid.

În cel mult 6 luni, trebuie organizate alegeri pentru funcţia de primar, au explicat reprezentanții administrației locale.

În septembrie 2020, Cristian Popescu Piedone era ales primar al Sectorului 5, în ciuda valului de indignare privind tragedia de la „Colectiv” și a dosarului în care era vizat.

În urmă cu 3 zile, enervat de ciulini, culegea flori sălbatice de pe terenurile administrate de primăria generală.

În ziua sentinței, după un an și jumătate de mandat la Sectorul 5, Popescu Piedone spera în ajutor divin:

„După ce am zis „Tatăl nostru” și m-am dat cu mir, cel mai rău îmi pare că n-am fost atât de ordinar și de jigodie, raportat și în oglindă cu toți ăștia care pozează în fete mari.”

Atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis.

Potrivit noului Cod administrativ, sunt doi viceprimari, dintre care unul este desemnat de Consiliul Local să preia atribuţiile primarului în caz că aceasta se impune.

Lucru pe care aleșii locali l-au făcut în cazul lui Mircea Nicolaidis, coleg de formațiune cu Piedone. Ambii sunt în Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), fondat de către Dan Voiculescu.

Viceprimarul care a preluat atribuțiile a declarat că în cel mult 6 luni trebuie organizate alegeri pentru funcţia de primar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea