Cristian Mungiu şi Mihai Mălaimare Jr, nominalizaţi la Satellite Awards 2012

Satellite Awards sunt acordate în 31 de categorii, recompensând excelenţa în cinematografie şi televiziune.

‘După dealuri’ a fost nominalizat la premiul Satellite pentru cel mai bun film internaţional alături de ‘Amour’ (Austria), recompensat cu premiul Palme d’Or, la Cannes 2012, ‘A Royal Affair’ (Danemarca), ‘Les Intouchables’ (France), ‘Our Children’ (Belgia), ‘Kon-Tiki’ (Norvegia), ‘Pieta’ (Coreea de Sud), ‘War Witch’ (Canada), ‘Caesar Must Die’ (Italia).

Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. – care a colaborat, printre altele, cu Francis Ford Coppola la realizarea filmelor ‘Tinereţe fără tinereţe’ şi ‘Tetro’ – a fost nominalizat la categoria ‘cea mai bună imagine’, pentru munca sa la filmul ‘The Master’, de Paul Thomas Anderson. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi: Ben Richardson – ‘Beasts of the Southern Wild’, Janusz Kaminski – ‘Lincoln’, Roger Deakins – ‘Skyfall’, Seamus McGarvey – ‘Anna Karenina’ şi Claudio Miranda – ‘Life of Pi’.

Satellite Awards sunt decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociaţie de jurnalişti specializaţi în domeniul entertainment, iar gala de anul acesta, a 17-a, va avea loc pe 16 decembrie, la Intercontinental Hotel, potrivit hollywoodreporter.com citat de Mediafax.

Satellite Awards sunt acordate în 31 de categorii, recompensând excelenţa în cinematografie şi televiziune.