Confidenţialitate

Cristian Mungiu a primit Hamburg Film Critic Award pentru filmul ”Bacalaureat”

Regizorul Cristian Mungiu a fost recompensat cu Hamburg Film Critic Award pentru cel mai recent lungmetraj al său, ”Bacalaureat”, datorită felului în care a găsit echilibrul între conflictele morale ale societăţii şi individului, scrie News.ro.

”În filmul său, Cristian Mungiu arată societatea românească post-comunistă deprimantă.

Juriul a fost convins, emoţionat şi entuziasmat de cum regizorul a găsit echilibrul între conflictele morale ale societăţii şi ale individului, reuşind perfect să încheie povestea melancolic şi nu dramatic.

Astfel, «Bacalaureat» primeşte Hamburg Film Critic Award”, a fost motivaţia celor patru membri ai juriului.

Juriul criticii a fost format din Volker Behrens (Hamburger Abendblatt), Jens Büchsenmann (NDR 90,3), Hannah Pilarczyk (Spiegel Online) şi Parvin Sadigh (Zeit Online).

Un număr de 11 filme au participat în competiţie alături de filmul lui Mungiu, între acestea aflându-se ”O Ornitólogo/ The Ornitologist”, pentru care João Pedro Rodrigues a fost desemnat cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Locarno, ”Dark Night”, de Tim Sutton, şi ”Hedda”, de Andreas Kleinert. 

La cea de-a 24-a ediţie a Festivalului de Film de la Hamburg, care a avut loc între 29 septembrie şi 9 octombrie, pelicula ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, a câştigat Producers Award for European Cinema.