Cristi Minculescu se desparte de trupa Iris

Informaţia a fost dezvăluită în exclusivitate la Europa FM, în Deşteptarea, de George Zafiu, directorul muzical al postului şi un apropiat al membrilor trupei.

Motivele despărţirii nu sunt încă publice.

Cristi Minculescu este printre cei mai carismatici şi talentaţi solişti ai rock-ului autohton.

Cu siguranţă, pentru cea mai mare parte a fanilor Iris, Cristi Minculescu se confundă cu formaţia căreia i s-a alăturat în 1980. Totuşi, între 1982 şi 1984, Cristi s-a ocupat de alte proiecte muzicale.

Pentru început, îl ia pe Adrian Ilie, chitarist la Iris, şi împreună pun bazele formaţiei ‘Voltaj’, trupă care evident, avea un sound foarte diferit de cel actual.

Numele formaţiei arăta clar intenţia membrilor: ‘Voltaj’ şi-a primit numele în onoarea rockerilor de la AC/DC şi a melodiei lor ‘High Voltage Rock’n Roll’. Dintre compoziţiile Voltajului de atunci, cea mai cunoscută a rămas ‘Nori de hârtie’. Trupa se destramă în 1983 şi se va reface peste câţiva ani, dar fără Cristi Minculescu.

Pentru o scurtă perioadă de timp, Cristi se alătura formaţiei ‘Totuşi’ în cadrul ‘Cenaclului Flacără’, condus de poetul Adrian Păunescu.

De altfel, la trupa ‘Totuşi’, chitarist era Andrei Păunescu, fiul poetului. În 1984, Cristi Minculescu se întoarce definitiv la Iris. Dan Bittman, cel care îi ţinuse locul, pleacă la Holograf. Mulţumită perioadei petrecute la Cenaclul Flacăra, Iris va folosi versurile lui Adrian Păunescu pentru melodia ‘Trenul fără naş’, cu siguranţă una dintre cele mai reuşite piese hard-rock româneşti.

Vom reveni cu amănunte.