Confidenţialitate

Crimele din Bascov, Argeș: Un bărbat cu probleme psihice a omorât 5 membri ai familiei, printre care și o nepoată de doar 5 ani. Suspectul, reținut pentru 24 de ore

În Argeș, un bărbat care suferea de afecțiuni psihice și-a ucis 5 membri ai familiei, printre care părinții și o nepoată de 5 ani. S-a întâmplat în localitatea Bascov. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, au transmis miercuri dimineață procurorii argeșeni.

Bărbatul are 53 de ani și a  fost prins la scurt timp după comiterea faptelor. Se ascunsese într-o pădure din apropierea casei, unde a încercat să-și ia viața.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea spune că bărbatul nu avea antecedente de comportament agresiv și că a relatat cursiv despre faptele comise:

„Este vorba de 5 victime, din cadrul aceleiași familii, doi bunici, soț și soție, doi dintre copiii acestora și o nepoată. Este greu de spus la acest moment dacă există vreun motiv al acestei crime, despre făptuitorul prezumat se cunoaște că era în evidență cu probleme psihice. S-au purtat discuții cu făptuitorul, a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul cercetat acum pentru comiterea crimelor figura din 2006 în evidența medicului de familie cu handicap psihic accentuat, permanent.

Victimele au fost găsite fără suflare de tatăl fetiței decedate.

Potrivit prim-procurorului Laurenţiu Palaghiea, făptuitorul ar fi folosit mai multe obiecte dure, posibil și un ciocan, iar victimele prezentau agresiuni multiple și intense.

Acum anchetatorii vor să afle ce l-a determinat pe bărbat să comită crimele.

„Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. (…) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor”, a mai declarat Palaghiea.

Bărbatul cu probleme psihice locuia împreună cu părinții lui și cu fratele acestuia.

Citește și: