Crește numărul victimelor gripei

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din județul Timiș și o femeie în vârstă de 71 de ani din București.

Ambii aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinați anti-gripal, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

Un bărbat în vârstă de 70 ani, din județul Timiș, a murit din cauza gripei.

Acesta a confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nu era nevaccinat anti-gripal. Acesta a murit marți, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

Alt pacient care a murit este o femeie în vârstă de 71 de ani, din București, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat. Și ea avea condiții medicale preexistente, dar nu era vaccinată anti-gripal. Pacienta a murit luni.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătății.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS