Crește bilanțul cutremurului de vineri din Indonezia

La ora 9, autoritățile din Indonezia anunțau 832 de decese confirmate. Până duminică seara, bilanțul a continuat să crească, unele surse citate de presa locală indicând 1.200 de oameni care și-au pierdut viața, 500 de răniţi şi mii de persoane încă date dispărute după seismul catastrofal produs în Indonezia, vineri, de 7,5, urmat apoi de un tsunami.

Echipele de salvare nu fac față situației și încearcă de aproape 3 zile să scoată supraviețuitori de sub clădirile dărâmate folosind doar mâinile.

Majoritatea victimelor au fost identificate în Palu, o aglomerare de 350.000 de locuitori situată pe coasta de vest a Sulawesi. Autorităţile şi organizaţiile non-guvernamentale şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la situaţia regiunii Donggala, situată spre nord, afectată la rândul său de fenomenele naturale.

Vicepreşedintele indonezian Jusuf Kalla a declarat că se teme ca bilanţul să nu atingă ”una sau mai multe mii”, bazându-se pe precedentele catastrofe.

Cutremurul care a avut loc pe Sulawesi vineri, în jurul orei 14.00, ora României, a fost mai puternic decât seria de cutremure care a afectat Indonezia în luna august şi care s-au soldat cu peste 500 de morţi şi aproape 1.500 de răniţi pe Insula Lombok.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS