Confidenţialitate

CREMOLA – înghețata care spune un NU categoric ADITIVILOR ALIMENTARI (P)

În “marea” de produse alimentare pline de aditivi care se găsesc pe piață, este dificil de găsit un desert sănătos, nutritiv și natural 100%, similar cu cel preparat acasă.

“Îngheţata din comerţ constituie unul dintre produsele alimentare cu cei mai mulţi aditivi încorporaţi. Pentru a evita efectul cumulativ al aditivilor ingeraţi zilnic şi prin consumul de alte alimente, este indicata limitarea consumului sau identificarea şi cumpărarea unor sortimente de îngheţată obţinute doar din ingrediente naturale, fără aditivi”, potrivit Asociației ProConsumatori – Studiu privind calitatea înghețatei industriale, 2015.

Având în gând sănătatea consumatorilor, în special a copiilor, Cream Land a conceput înghețata Cremola, primul desert din lapte proaspăt, fără niciun aditiv, fabricat în România. Este fină și cremoasă, la fel de delicioasă ca înghețata făcută în casă. O puteți găsi în hypermarket-urile Auchan, Carrefour și Kaufland.

Am stat de vorbă cu Irina Filip, administrator al fabricii Cream Land din Nanov, Teleorman, în apropiere de Alexandria.

Irina Filip: “Este primul desert industrial fabricat în România din ingrediente exclusiv naturale. Este dovada vie că ceea ce se spune, de ani și ani, că la nivel industrial nu se pot face produse alimentare fără aditivi, nu e real, deci, iată că se poate. Chiar se poate. Dar e nevoie de multă muncă, e nevoie de un control foarte riguros, e nevoie să-ți dorești să nu-ți păcălești consumatorii, ci să-i hrănești. Dacă tot vrei banii lor pe niște produse, trebuie să o faci cu onestitate.”

Reporter: “Înghețata pe care o produceti la Nanov este fină și cremoasă. Cred că de aici îi vine și numele. Cum de este atât de delicioasă?”

Irina Filip: “Conține lapte proaspăt mult, mai mult de jumătate din compoziția produselor Cremola este lapte proaspăt, adus direct de la fermă, trecut prin pasteurizator și dus direct în vana de preparare. Conține frișcă, mai conține un lapte praf extra-grade, adică laptele praf obținut exclusiv prin procedeul fizic de deshidratare, fără niciun fel de tratamente chimice, conține gălbenuș de ou, conține zahăr brun de Maurițius, adică zahăr brun veritabil, nu zahărul acela rafinat și apoi vopsit cu niște caramel sulfit, așa cum, de foarte multe ori consumatorii sunt mințiți în legătură cu zahărul brun.”

Reporter: “Desertul verii nu are coloranți, nici arome artificiale și nici vreun aditiv”

Irina Filip: “Aroma naturală de vanilie – varianta cu vanilie, sau pudra de cacao – varianta de ciocolată. Nu poate fi nimic mai curat de atât. Singura diferență între o înghețată făcută în casă și înghețata pe care o facem noi este dimensiunea recipientelor.

Imaginați-vă că acolo unde alții pun apă, noi punem lapte, acolo unde alții pun mono- și digliceride ale acizilor grași, sau gume – guma guar, guma xantan, guma carruba și toate E-urile care, în timp, afectează sănătatea, noi punem gălbenuș de ou.”

Reporter: “E clar că această înghețată nu va rezista prea mult în congelator.”

Dacă îți pasă de sănătatea ta și a copiilor tăi, caută produse autentic naturale pe cremola.com.ro sau pe pagina de Facebook CremolaRomania.