Craiova: Olguța Vasilescu ar obține un nou mandat de primar cu peste 60% din voturi

Alegeri locale fără surprize și la Craiova. Candidatul PSD, Lia Olguța Vasilescu ar obține al doilea mandat de primar al Craiovei, după ce ar fi obținut la aceste alegeri peste 60% din voturi.

 

Surse din interiorul PSD, care efectuează numărătoarea paralelă a voturilor, afirmă că Olguţa Vasilescu ar fi câştigat un nou mandat de primar al Craiovei cu peste 60% dintre voturi.

PSD ar fi obţinut, în Dolj, peste 80 de primării, mai spun aceleaşi surse.

Olguţa Vasilescu a declarat, după închiderea procesului de votare, că se aşteaptă ca PSD să câştige şi alegerile parlamentare din toamnă.

„A fost prima oară când nu s-a dat un vot anti, împotriva cuiva, ci au dat un vot pro. Asta înseamnă că ceea ce am reușit să facem în ultimii patru ani a fost pe placul lor. Eu îi asigur că vor munci cel puțin la fel cum am făcut până acum și mă voi bate pentru Craiova indiferent care va fi guvernarea, pentru că este un oraș care trebuie să se dezvolte în continuare și mizez foarte mult și pe ceea ce se va întâmpla în toamnă, pentru că semnalul electoratului a fost unul foarte clar astăzi, un vot categoric pro PSD și asta ne dă nouă șansa să dovedim că în toamnă vom avea iarăși un guvern care se va uita către această parte a Olteniei, așa cum s-a întâmplat și cu guvernul Ponta. Ne îndreptăm către un scor istoric pentru Craiova și pentru judeţul Dolj”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Olguța Vasilescu este cercetată penal pentru mai multe fapte de corupție de procurorii DNA. Între acuzații, luare de mită, folosirea influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani.

Lia Olguța Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că ar fi primit apoi mită în calitate de primar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS